Veranda

Projecten

Met een veranda haalt u het comfort van binnen naar buiten! Een terrasoverkapping is een verlenging van uw woonomgeving en biedt tevens beschutting tegen regen en/of zon. Met een overkapping kunt u extra lang en zorgeloos genieten van het buitenleven, van de eerste zon in het voorjaar tot laat in het najaar.

Maatwerk
Met een overkapping van Huis & Tuin Arnhem zijn verschillende mogelijkheden in afmetingen, wij kunnen u hierover adviseren. De terrasoverkappingen worden niet als doe-het-zelf pakket aangeboden, maar op maat gemaakt. Zo past uw terrasoverkapping precies in uw persoonlijke situatie.

Veranda

Het frame is de basis van de overkapping. Omdat wij voor kwaliteit gaan zijn de overkappingen gemaakt van een 6063-T6 aluminium legering. Deze aluminium legering is zeer geschikt voor een overkapping en kan veel gewicht dragen.

Alle frame onderdelen voor Ral 7016 worden gepoedercoat op de dikte van 90 µm. Poedercoating is een elektrostatisch verfproces. Door de frame onderdelen te voorzien van een positieve lading wordt de negatief geladen poeder met perslucht op het frame gespoten.

Polycarbonaat

De polycarbonaatplaten zijn 16 mm dik en zijn standaard 98 cm breed. De structuur van de polycarbonaat platen is de honingraatstructuur, ook wel XS-structuur genoemd. Deze structuur in combinatie met de 16 mm dikte maakt de platen zeer sterk. De polycarbonaat platen worden afsloten aan de bovenzijde met dichte dust-tape en aan de onderkant voorzien van geperforeerde dust-tape. Deze tape combinatie zorgt er voor dat de polycarbonaat platen kunnen ademen en condens tegengaan.

Glas

Het glas voor het dak is gemaakt van 4.4.2. glas, beter bekend als veiligheidsglas. Dit glas is zeer sterk en geschikt voor glazen daken. Het glas is gemaakt van twee lagen glas van ieder 4 mm en twee lagen PVB. De PVB folie werkt geluiddempend en functioneert bij een glasbreuk als een autoruit, waardoor er een ster ontstaat waar de PVB folie het glas bijeenhoud.

Afmetingen

Breedte

De breedte van onze overkappingen worden exact op maat gemaakt zoals u dat aangeeft in onze configurator.

Diepte

De diepte van elke overkapping wordt gemeten van de muur tot de binnenkant van de staander. Dit betekent dat de uitval niet als voorbeeld 3 meter is, maar 3 meter plus de breedte van de staander en een stukje van de uitstekende dakgoot. De netto leefruimte is dus gelijk aan de 2,5 meter, 3 meter, 3,5 meter, 4 meter , 4,5 meter, of 5 meter uitval.

Hoogte

De staanders die mee geleverd zijn bij elke overkapping zijn 250 cm lang, deze kan je zelf inkorten tot de gewenste hoogte. Huis & Tuin Arnhem adviseert een doorloophoogte van 2,10 meter, 2,20 meter of 2,30 meter. Hierdoor blijft het mogelijk om de overkapping uit te breiden met bijvoorbeeld een glazen schuifwand. Door de doorloophoogte niet gelijk te houden aan de lengte van de staander, blijft er ook genoeg ruimte over om de staander  goed in te kunnen graven voor een sterke fundering.

Onderhoud

Het aluminium frame

Om het frame goed schoon te maken adviseren we de terrasoverkapping cleaner of het gebruik van lauw water met een spons of doek. Als vuil sterk is aangehecht moet dit voorzichtig worden verwijderd, de terrasoverkapping cleaner helpt hier bij nadat je het een paar minuten laten intrekken. Gebruik in geen geval schuurmiddelen of een schuurspons, dit beschadigt de lak. Spoel na het schoonmaken de overkapping goed af met water.

Het dak

Verwijder eventueel het grovere vuil van het dak zoals bladeren. De platen kunnen afgenomen worden met een zachte spons, doek of bijvoorbeeld een zachte dweil of een uitneembare zeem. Spoel het dak grondig af met water na het schoonmaken.

De goot

De goot van de overkapping heeft dezelfde schoonmaakbeurt nodig als de goot van het huis. Verwijder bladeren en ander grover vuil wat niet door de HWA buis afgevoerd kan worden.

Hoe lap je de ramen? En schilder je de kozijnen boven de overkapping?

Bij onze overkapping hoeven de polycarbonaat platen er niet per se uit. De tussenliggers zijn sterk genoeg. Door het plaatsen van stevige planken op de tussenliggers met doeken of rubber ertussen, ter voorkomen van het beschadigen van de poedercoating, dan kan er makkelijk over deze planken gelopen worden. Dit kost aanzienlijk minder tijd en werk dan het verwijderen van een polycarbonaat plaat om de ramen te kunnen lappen of de kozijnen te voorzien van een verse laag verf.